facebook tracking

Vad är det som lockar kandidater till Upplands Motor?

Stimulerande arbetsmiljö, bra villkor och trygghet är några av de saker som lockar medarbetare till Upplands Motor. Eller medansvariga som vi kallar oss. I den här artikeln tar vi upp några saker som brukar vara viktiga för de som söker jobb hos oss och vad vi gör för att möta upp mot dessa krav.

Att byta jobb är för många ett stort beslut och det är viktigt för både arbetsgivare och arbetstagare att det blir en bra match. Det påverkar trivsel, samarbete och gör att personen kan prestera på ett bra sätt.

Det finns många yrken och roller inom Upplands Motor och vad som är viktigt på en arbetsplats varierar givetvis mellan olika grupper.

Här är fyra saker som lockar många:


1. Schysst arbetsmiljö
På Upplands Motor satsar vi stort på utveckling och har bra miljö i våra verkstäder. Flera av anläggningarna är helt nya och andra byggs om för att möta framtidens krav på bilbranschen.
 – Vi vill vara kända för att ligga i framkant med ny teknik. Våra verkstäder är snygga och rena och har bra, modern utrustning, säger HR-chef Malin Silander.
 Det här är viktigt för att kunna attrahera nyfikna medansvariga som vill utvecklas och ligga i framkant.

Ett exempel på verkstadsmiljö i absolut framkant är våraVPS-certifierade Volvoverkstäder.

2. Bra villkor och trygghet
Upplands Motor har bra villkor för kompensation. Även om lönerna inte är högst i branschen så kompletteras de av bra villkor för pension och försäkringar samt andra förmåner. Personalen har exempelvis rabatt på drivmedel, bilköp och service, på glasögon och ögonlaseroperation, på IVF-behandling och mycket annat.

– Vi är ett storbolag med kollektivavtal och det ger en trygghet som inte är självklar i bilbranschen, menar Malin Silander och fortsätter;
– Många som söker sig till oss uppskattar den ordning och reda och proffsighet som finns i organisationen. Vi jobbar aktivt med personalfrågor och på att vara en attraktiv arbetsgivare.

3. Utvecklingsmöjligheter
Kombinationen av Upplands Motors storlek och utvecklingsfokus ger karriärmöjligheter för den som jobbar hos oss.

Vi erbjuder mycket utbildningar för att kunna hänga med i teknikutvecklingen. Digitaliseringen påverkar arbetssätten inom såväl administration och ledning som på verkstäderna. Rollerna förändras och ett stort fokus framöver är just kompetensförsörjning. 

Det finns också bra möjligheter att byta jobb inom företaget. Det finns många exempel på medansvariga som utvecklats på bredden, på djupet eller följt en mer traditionell karriärväg mot ökat ansvar.
– Det finns stora möjligheter att prova nya saker, byta jobb och avancera, vilket inte finns på samma sätt i mindre bilföretag, säger Peter Wiklund, chef för gemensam servicemarknad.

Här kan du läsa mer om karriärvägar för en mekaniker.

Här kan du läsa om Lars resa från plåtslagare till verkstadschef.

4. En stor familj
Våra medansvariga beskriver ofta Upplands Motor som en stor familj där vi tar hand om varandra. Det är ett gott betyg tycker vi då det rimmar med våra viktiga grundvärden; enkelt, omtänksamt och engagerat.

Vi jobbar aktivt med vår kultur och olika sätt att skapa delaktighet och engagemang. Kulturen har alltid funnits med som ett prioriteringsområde och fortsätter att göra det framöver. När företaget växer, både organiskt och via förvärv, så blir det extra viktigt. Det gäller att få in de nya företagen i Upplands Motor-kulturen.

– Upplands Motor är ett familjeägt företag och jag tycker verkligen att vi har lyckats bevara familjekänslan trots att vi vuxit till en stor koncern, säger Malin.
Om du är en lagspelare som gillar samarbete skulle du förmodligen trivas hos oss.

Här kan du läsa mer om vår syn på medansvariga och vad som får folk att trivas på Upplands Motor.

Har du connectat med oss? Om inte, gör det! Då får du chansen att lära känna oss bättre. Du får uppdateringar från bilbranschen och mail om lediga tjänster. Connecta här, det går på 2 sekunder!

Lediga jobb hos oss

Connecta med oss för att hålla dig uppdaterad med nya jobb.

Alla jobb

Jobbar du redan på Upplands Motor?

Var med och rekrytera för att hitta din framtida kollega.

email
@upplandsmotor.se
  • Alexander Sjöberg
  • Åsa Dahlqvist
  • Henrik Halter
  • Jesper Lindbom
  • Joakim Lindh
  • Johanna Näyhä
  • Karin Stålhandske
  • Karl Persson
  • Klas-Erik Hilberth
  • Kristian Ullakko-Haaraoja
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor