facebook tracking

Hej på 20 språk

 

På Upplands Motor säger vi alltid hej och vi kan dessutom göra det på fler än 20 språk. Mångfald är något vi värnar om, liksom delaktighet och laganda. Här är några saker som kännetecknar den kultur vi vill bygga som gör att folk trivs hos oss.

 

Att säga hej kan tyckas som en självklarhet men det är ju inte det i praktiken. Det är inte helt ovanligt att du går in i en bilhall och själv måste söka upp en säljare.

Vi säger alltid hej både till kunder och varandra. Det har byggts in i vår kultur men så har vi också lyft fram det en hel del. Principen finns med i introduktionen av nya medansvariga, det står skrivet i de små böcker vi har om Upplands Motor och alla chefer förklarar varför det är viktigt. När alla säger hej bidrar det till öppenhet och gemenskap.

Medansvarig och inte medarbetare
Vi säger inte medarbetare utan medansvarig. För ett antal år sedan satte vi detta på pränt för att tydliggöra att man har både skyldigheter och rättigheter. Vi har alla ett eget ansvar för vårt arbete, trivsel och kollegor. Och vi behöver hjälpas åt i det arbetet. Det är inte bara koncernchefen som ska lösa saker, utan alla vi tillsammans där olika individer är ansvariga för olika delar.  
– Medansvarig är ett viktigt ord hos oss, säger HR-chef Malin Silander.

 

Enkelt, omtänksamt och engagerat
Vi har tre värdeord som vi på olika sätt försöker göra till en del av vår vardag.

 

 1. Enkelt – vi ska göra livet på Upplands Motor så enkelt som möjligt för oss och för kunderna. När vi tar fram nya processer och strukturer till exempel så står enkelhet i fokus. Vi ska alltid fråga oss: Blev det enkelt nu?
 2. Omtänksamt – vi bryr oss om varandra, vilket innebär till exempel att komma ihåg att ställa frågor om någon varit borta, uppmärksamma varandra på olika sätt och lyfta andra med positiv feedback.
 3. Engagerat – engagemang och delaktighet är centralt i Upplands Motors kultur. Personalen är medansvarig och det finns möjlighet för alla att vara med och påverka. Engagemang kommer från individen själv och att man vill vara med i Upplands Motor-familjen.

 

Familjekänsla storleken till trots
– Charmen med Upplands Motor är att företaget lyckats behålla en öppenhjärtig, familjär atmosfär trots att det vuxit till en stor koncern, säger Malin och menar att det är viktigt att fortsätta värna om den kulturen.

– Vi är stolta över hur långt vi kommit med att skapa en trivsam arbetsplats. Men det är viktigt att inte luta sig tillbaka utan att hela tiden jobba vidare med olika frågor, fortsätter hon.

Malin försöker att gå ett varv i huset i Kista på veckobasis, för att vara synlig i organisationen, och besöka de olika anläggningarna regelbundet. Vd:n Kent är det nog ingen som inte vet vem han är. Han är ofta ute på verkstäderna och har en ovanligt bra förmåga att komma ihåg allt från den enes flyttbestyr till den andres senaste resa.

Ledarutvecklingsprogram
Möjligheterna att vara synlig tar sig förstås nya former i takt med att vi växer. Vi har till exempel kvartalsmöten på alla anläggningarna där ett par personer från koncernledningen håller i mötena. Vi informerar om hur det går och om pågående projekt. Vi är och ska vara nära verksamheten.

Det blir också viktigt att jobba genom ledarna. Trivsel kommer både från kollegor och ledare och Upplands Motor satsar mycket på ledarskap. Vi började med ett ledarutvecklingsprogram för alla ledare för två år sedan. Det här får alla nya ledare gå och så har vi ledarträffar ett par gånger per år för att hålla arbetet vid liv.

 

Vikten av att skapa en attraktiv arbetsplats
Upplands Motor fortsätter att växa och har stort behov av många typer av kompetenser framöver, främst inom servicemarknad.
– Vi behöver vara en attraktiv arbetsgivare och arbetsplats. Både för att locka nya förmågor och för att befintliga medansvariga ska stanna, säger Malin och fortsätter;
– Ett av våra viktigaste kundlöften är ”Vi tror på riktigt bra service. Det gäller både dig och din bil”. Det ger nöjda kunder som kommer tillbaka så att vi kan fortsätta att utvecklas som bolag. Ett sådant löfte är dock helt avhängigt att vi har medansvariga som trivs.

– Det är genom vår personal vi lyckas och därför är det allra viktigaste att skapa en arbetsplats som folk vill komma tillbaka till, avslutar hon.

 Vill du jobba på Upplands Motor? Klicka här för att se alla lediga tjänster just nu.

Lediga jobb hos oss

Connecta med oss för att hålla dig uppdaterad med nya jobb.

Alla jobb

Jobbar du redan på Upplands Motor?

Var med i rekryteringen och hitta din nästa kollega!

email
@upplandsmotor.se
 • Alexander Sjöberg
 • Åsa Dahlqvist
 • Erik Fahlgren
 • Henrik Halter
 • Jesper Lindbom
 • Joakim Lindh
 • Johanna Näyhä
 • Karin Stålhandske
 • Karl Persson
 • Klas-Erik Hilberth
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor