facebook tracking

Från plåtslagare till verkstadschef

Lars_Söderquist_2-646x431.jpgLars Söderquist är verkstadschef på Upplands Motor i Uppsala men det har han inte alltid varit. Här kan du läsa om hans resa.

 – Jag jobbade som plåtslagare på Modins Bil i Uppsala i 23 år, berättar Lars Söderquist.

2010 ledsnade han och såg en annons för en roll som skaderådgivare på Upplands Motor, som han sökte och fick. Det funkade utmärkt för Lars att byta spår. Rollen som skaderådgivare innebar att räkna på krockade bilar som ska in på verkstan. Lars hade stor nytta av sina plåtslagarkunskaper även om arbetet gick från att befinna sig heltid på verkstan till att bli mer övergripande.

– Det är många bilar som ska besiktigas, telefonsamtal som ska ringas och kalkyler som ska skickas till försäkringsbolag. Det är en stressig vardag, men väldigt kul!

Avancerade till verkstadschef
För cirka ett och ett halvt år sedan kände Lars att han ville gå vidare och få en ny utmaning i arbetslivet.

– Jag ville vara med och utveckla verksamheten framåt och sökte därför en tjänst som verkstadschef i Kista.

Hans långa erfarenhet och viljan att utveckla verksamheten gjorde att han fick tjänsten, och även om placeringen blev i Uppsala istället för Kista tycker han att det är positivt att kunna byta tjänst inom samma företag. 
– Oftast har man redan kunskapen, en bra grund och kan rutinerna. Jag trivs på Upplands Motor och då är det bra att kunna få inom samma företag. Här finns en positiv anda och företaget känns familjärt samtidigt som det är stort.

Lars nuvarande arbetsplats fick som andra Volvoverkstad nyligen utmärkelsen “certifierad skadeverkstad”. Kundnöjdheten där har stigit från en nivå på 30 till 70 procent. Det baseras bland annat på att allt blir rätt första gången det görs och ledtiderna som utlovas hålls.  

– Kunderna förväntar sig detta och värdesätter det ännu mer. Det är inte roligt att vara utan bil idag, så att hjälpa kunden så snabbt och smidigt som möjligt är otroligt viktigt för oss, förklarar Lars.

Ljus framtid
Den största skillnaden nu jämfört med på skaderådgivningen är att jobbet som verkstadschef innebär mycket möten, övergripande styrning, personalfrågor och att titta på hur framtiden utvecklar sig. 
– Just nu ser framtiden ljus ut. Även om mycket görs genom datorn idag så ligger vi långt fram i digitaliseringen. Det går såklart i perioder men det ser ut som att vi kommer att ha mycket att göra i framtiden.

Läs mer här om hur Upplands Motor arbetar med digitalisering.

Är du nyfiken på vilka karriärvägar det finns för en mekaniker på Upplands Motor? Klicka här

 

 

Lediga jobb hos oss

Connecta med oss för att hålla dig uppdaterad med nya jobb.

Alla jobb

Jobbar du redan på Upplands Motor?

Var med i rekryteringen och hitta din nästa kollega!

email
@upplandsmotor.se
  • Alexander Sjöberg
  • Åsa Dahlqvist
  • Erik Fahlgren
  • Henrik Halter
  • Jesper Lindbom
  • Joakim Lindh
  • Johanna Näyhä
  • Karin Stålhandske
  • Karl Persson
  • Klas-Erik Hilberth
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor